top of page

РЕМОНТA НА ЗНАКОВАТА ЗА БУРГАС УЛИЦА “БОГОРИДИ” ПРИКЛЮЧИ


Ремонта на една от емблематичните улици на Бургас е приключен месец по рано, за да може да премине празничната манифестация от близо 8000 ученици и преподаватели. Преди празника обекта беше обходен и приет лично от кмета на Община Бургас – Димитър Николов, който не скри задоволството си от краткия срок и качеството на извършените дейности.

Виа Конструкт Груп изпълни проекта с грижа да запази артистичния облик и дух на Ларгото, като на възлови места по улицата са изградени и зони за отдих, сменено е уличното осветление, поставени са паркови мебели и озеленяване. За охлаждане през лятото е монтирана система от мъглообразуватели, които са вградени в стълбовете на осветлението и перголите.

Пред входа на Морската градина е създадена мозайка, изпълнена от различни видове камък, гранит и мрамор във формата на карта на града, като в нея са вградени метални стилизирани пластики на исторически бургаски сгради.

Емблематичните за улицата пластики „Грамофона“ и „Фонтана“ бяха реставрирани и обновени с допълнителни пластики на местни скулптури и художници.

Виа Конструкт Груп изпълни проекта с грижа да запази артистичния облик и дух на Ларгото.


Archive
bottom of page